Tarot Conferentie Londen 2019

Op 11 en 12 oktober vond voor de zeventiende keer de UK Tarot Conference in Londen plaats.  Wat begon als een typisch Engels en relatief kleinschalig evenement is inmiddels uitgegroeid tot een redelijk groot jaarlijks congres waar  steeds meer internationale sprekers en tarotprofessionals en -liefhebbers aan deelnemen. Het is 1 groot feest, bomvol met lezingen, workshops en allerlei andere interactieve sessies waarbij er gelukkig ook genoeg ruimte is om met oude en nieuwe Tarot vrienden van gedachten te wisselen over alle nieuwe inzichten die op je afkomen.

Tarot Conferentie
Gezellig druk maar wel focus!

Natuurlijk ontbreken de standjes met boeken, tarot decks, stenen en artsy-craftsy tarot spulletjes niet en is er altijd een goedgevulde goodybag (yay!) Hierdoor is het aan te raden om enkel met je Tarotkaarten, een schone onderbroek en een tandenborstel richting Londen te reizen zodat er genoeg ruimte overblijft om al het moois mee terug te nemen.

Voor degenen die de dag voor het congres al aankomen, is er altijd een leuk uitje gepland in de late namiddag en avond; Bijvoorbeeld een bezoekje aan het British museum (waar Edgar Waite in zijn jonge jaren veel tijd doorbracht met het bestuderen van esoterische werken) of een cursus theeblaadjes lezen in de stamkroeg van Aleister Crowley.  Dit jaar was het een etentje dat in het teken stond van Jean-Baptiste Alliette (1738 – 1791).

De organisator van de UK Tarot Conference is Kim Arnold, die naast auteur, leraar en spreker ook de drijvende kracht is achter diverse Tarot festivals en andere Tarot projecten. Dit jaar lanceerde ze samen met Steven Bright een heus Tarot tijdschrift: The Esotoracle.

Kim Arnold en Steven Bright
Kim Arnold en Steven Bright

Elk congres staat in het teken van een bepaalde Tarotkaart, dit jaar was het de beurt van De Toren. Onder de sprekers bevonden zich niemand minder dan Mary K. Greer , Caitlin Matthews, Davide de Angelis en Richard Abbot.  Ik zal hun lezingen en inzichten binnenkort met jullie delen. Nu ga ik eerst nagenieten van mijn nieuwe inzichten en de “score” uit de goodybag en de spulletjes die ik op de kop heb getikt.

In 2020 wordt de 18e editie van dit fantastische Tarot congres georganiseerd en wel op 9 en 10 oktober 2020. Alhoewel de officiële inschrijving nog niet is geopend hebben al veel mensen zich opgegeven. Het is vaak al snel uitverkocht, dus houd de website  van de UK Tarot Conference  in de gaten om een plek te bemachtigen. Het is zeer de moeite waard!

Tarot Conference 2020
In 2020 zal de UK Tarot conference in teken staan van De Ster

 

Geef een reactie